rekreacijski sadržaji

subota, 21.08.2010.

KONTAKT

Za sve informacije slobodno nas nazovite
Gradski bazeni: 570 066 (recepcija)
Voditeljice rekreacijskih programa:
Dunja: 095 504 10 07 (basic i power pilates, step aerobic, rekreativni aero kick-box, dance aerobic, aquaaerobic, b&m workout)
Wilma: 098 89 74 81 (aero-workout, pilates)

21.08.2010. u 13:06 • 0 KomentaraPrint#

GRADSKI BAZENI OSIJEK, M.DIVALTA 6a

NOVI RASPORED ZA SEZONU 2010./2011. (krećemo od 01.09.2010.)wave

JUTARNJI TERMINI: NOVO

UTORAK, ČETVRTAK:
08-09 Body & mind workout

SRIJEDA, PETAK:
09,15-10 Aquaaerobic




POPODNEVNI I VEČERNJI TERMINI

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK
18-19 Basic pilates
19-20 Power pilates
20-21 Aero-workout
21-22- Zumba (od 01.10, ponedjeljkom i srijedom), DANCE AEROBIC (petkom) NOVO

UTORAK, ČETVRTAK
18-19 Rekreativni aero kick-box ( broj polaznika ograničen ) NOVO
19-20 Step aerobic
20-21 Pilates

SUBOTA NOVO
18-19- ZUMBA

NOVO!!! PETAK 21-22 DANCE AEROBIC:

24. 09. FUNKY AEROBIC
01.10. TRBUŠNI PLES
08.10. S MOVES
15.10. ZUMBA
22.10. FUNKY AEROBIC
29.10. TRBUŠNI PLES




21.08.2010. u 12:57 • 0 KomentaraPrint#

subota, 07.08.2010.

Raspored dance aerobica za rujan

03.09. PETAK: TRBUŠNI PLES 21-22h
10.09. PETAK: S MOVES 21-22h
17.09. PETAK: LATINO AEROBIC 21-22h
24.09. PETAK: FUNKY AEROBIC 21-22h

07.08.2010. u 13:36 • 0 KomentaraPrint#

Opis programa

Zdravlje je važan dio kvalitete života, a tjelesna aktivnost je važan faktor u postizanju optimalnog stanja zdravlja i djeluje na smanjenje rizika od pojave različitih bolesti. Tjelesna aktivnost je svaki oblik kretanja koji rezultira povećanjem energetske potrošnje koja je veća od uobičajene razine u mirovanju. Tjelesno vježbanje ima utjecaj na funkcionalne sposobnosti (dišni sustav, srčano-žilni sustav, sustav za kretanje), motoričke sposobnosti (jakost, izdržljivost, fleksibilnost, brizna, koordinacija), morfološka obilježlja ( preraspodjela masnog tkova, povećanje mišićne mase). Takve promjene izazivaju pozitivne promjene i na psihološkom planu (lučenje endorfina, serotonina). Tjelesna aktivnost također ima i brojne terapijske učinke ( prevencija i tretman brojnih somatskih oboljenje i sjedilačkog načina života i prevencija i tretman mentalnih bolesti, poremečaja raspoloženja, bolesti ovisnosti).
Prije početka svakog vježbanja treba obaviti inicijalna testiranja i preglede kod doktora, tj. specijalista sportske ili sportsko rekreacijske medicine, medicine rada. Također je potrebno upoznati voditelja ili trenera aktivnosti o bilo kakvim fizičkim problemima, smetnjama ili bolovima prije početka vježbanja. Neki programi nisu za svakoga, ili je potrebno pojednine vježbe izbjegavati ili raditi u modificiranom obliku.



PILATES- Pilates metodu je razvio Joseph H. Pilates, sa Istoka uzima povezanost uma i tijela, opuštanje i svjesnost, a sa Zapada naglašavanje mišićnog tonusa, snage i izdržljivosti. Pilates je bio mišljenja da svaka vježba mora biti prirodna, kao što su i sve ostale aktivnosti čovjeka u svakodnevnom životu. Njegova filozofija vježbi je okrenuta prema tijelu kao cjelini. Na taj način vježbe su namijenjene cijelom tijelu, a ne samo određenom mišiću ili mišićnoj skupini. Dobrobiti pilatesa: postići fizičku i psihičku ravnotežu, te bolju koncentraciju; preoblikovati tijelo; učvrstiti mišiće trbuha, stražnjice i donjeg dijela leđa; popraviti držanje, smanjiti bolove u leđima te ojačati kosti i zglobove; razviti snagu, izdržljivost, koordinaciju i gipkost; zahvaljujući pravilnom disanju, povećati kapacitet pluća, poboljšati cirkulaciju i izmjenu tvari; poboljšati emocionalno stanje, ublažiti stres i umor; indirektno smanjiti postotak masnog tkiva.
BASIC PILATES: vježbe početnog i srednjeg stupnja
POWER PILATES: vježbe srednjeg i naprednog stupnja


BODY & MIND WORKOUT- zanimljiva, intenzivna i nadasve efikasna kombinacija vježbi snage iz pilatesa i joge uz nadopunu vježbi disanja. Disanje je osnovni fiziološki proces koji je svojstven, bez iznimke, svakom živom biću. Disanje je toliko bliski pojam svima nama da o njemu nikada ne razmišljamo. Pravilno disanje uključuje duboko disanje cijelim plućima, no stres i ubrzani način života učinili su to da većinom dišemo vrlo plitko i pretežno samo gornjim dijelom pluća. Na taj način donji dio ostaje ‘neiskorišten’, ventilacija organizma nije potpuna i tijelo ne dobiva kisika koliko mu je potrebno i koliko ga je u mogućnosti dobiti.
Dobrobiti joge: joga povećava gipkost, podmazuje zglobove, tetive i ligamente. Prednost joge je u tome što kombinira vježbe istezanja kojima se tijelo savija pomoću međusobno povezanih pokreta. Takve su prirodno povezane poze manje bolne, te rezultiraju većom učinkovitošću.
Joga masira unutrašnje organe u tijelu. Dobrobiti pilatesa smo već naučili.


Aerobik je aerobna aktivnost koja se provodi u grupama pod stručnim vodstvom instruktora uz glazbu. Riječ aerobno doslovno znači uz prisutnost kisika. Sve aktivnosti koje u rad uključuju velike mišićne skupine,a traju u kontinuitetu više od 20 minuta, jednostavnih su kretnji koje se ponavljaju ciklički, a čiji se intenzitet rada kreće između 60 - 80% maksimalne frekvencije srca, nazivamo aerobnim aktivnostima. Dobrobiti aerobike su: razvoj funkcionalnih aktivnosti (kardiovaskularnih i respiratornih); redukcija potkožnog masnog tkiva; oblikovanje pojedinih mišićnih grupa; razvoj motoričkih sposobnosti (koordinacije, snage, fleksibilnosti); učvršćivanje koštano-zglobnih i tetivnih segmenata tijela; unapređenje zdravstvenog statusa. Za postizanje cilja u aerobiku nije potrebno predznanje. U sve korake, vježbe i kombinacije uvodi vas instruktor koristeći određene principe i pravila kako bi vježbači na što jednostavniji načini i bez mogućnosti povređivanja postigli cilj sata. Mogućnost uključivanja u programe nije ničime limitirana. Veliki broj vrsta aerobika prilagođava se svakom spolu, životnom dobu, interesima i zdravlju. Moderna glazba i velik broj jednostavnih kretnji sastavljenih u koreografiju održavaju nivo zainteresiranosti, rješavaju vas stresa i udaljavaju od svakodnevnih problema.

STEP AEROBIC- klasičan sat aerobika sa plesnom koreografijom na stepovima. Jednostavna i zanimljiva koreografija. Sat se sastoji od 40-45 minuta aerobnog nakon kojeg slijede vježbe za trbušnu i leđnu muskulaturu i vježbe istezanja
REKREATIVNI AEROBOX MIX -intenzivan trening aerobica sa elementima borilačkih sportova. Ovakav tip sata je prvenstveno način oslobađanja stresa iz vašeg organizma. Jednostavnim pokretima i koreografijama koje su prožete raznim elementima borilačkih vještina razvijate samopouzdanje, oblikujete svoje tijelo i osjećate se zadovoljnije. Odličan program za redukciju masnog tkiva i definiciju tijela! Probajte! Za trening su vam potrebne rukavice kako biste zaštitili ruke. Ovo je zahtjevan trening, intenzitet je vrlo visok i pokreti su snažni, pa se preporućuje isključivo zdravim i fizički spremnim vježbačima. Ovaj trening će vas dobro oznojiti i umoriti pa je stoga pravi izazov.
AQUA AEROBIC- vježbe u vodi učinkovitije su od onih na suhom, jer se pri vježbanju koristi otpor vode, a to dovodi do veće potrošnje kalorija; mišići koji sudjeluju u vježbanju učvršćuju se i preoblikuju, ali se ne povećavaju; kad je donji dio tijela uronjen u vodu, djelovanje sile teže slabi, čime se oslobađa velik dio tjelesne težine: na taj način mogu se izvoditi vrlo intenzivne vježbe, bez opasnosti za zglobove; sve aktivnosti u vodi predstavljaju odličnu vježbu za srčanožilni sustav, odnosno poboljšavaju disanje i izdržljivost; termoregulacijsko djelovanje vode poništava neugodan osjećaj znojenja; za vrijeme izvođenja vježbi tijelo je izloženo neprekidnoj hidromasaži, koja potiče mikrocirkulaciju, izglađuje kožu te ima drenažno djelovanje. Sat traje 45 minuta, jer bi duži boravak u bazenu mogao izazvati osjećaj hladnoće, unatoč neprekidnom kretanju.


DANCE AEROBIC- svaki petak nešto novo
Trbušni ples: (prvi tjedan u mjesecu)- Izuzetno dobar i zabavan vid rekreacije; Radi cijelo tijelo, od glave do pete prilikom čega se troši oko 300 kalorija na sat; otklanja stres i depresiju; pojedini pokreti utječu na smanjenje bolova u leđima i vratu; olakšanje kod PMS-a i bolnih menstruacija; poboljšanje cirkulacije i rada probavnih organa; odličan vid borbe protiv osteoporoze; podiže energetski nivo, pomaže uspostavljanje energetske ravnoteže u organizmu i bolji protok energije ; poslije vrlo kratkog vremena bavljenja orijentalnim plesom, žene postaju elegantnije, sigurnije u sebe, nauče voljeti svoje tijelo; orijentalni ples bazira se na pokretima koji su potpuno prirodni za žensko tijelo i djeluju u skladu sa njim.
S moves: (drugi tjedan u mjesecu)- Kombinacija plesa i S faktora. Sjedinjujući jogu, ples i erotske pokrete, S faktor pruža tonificira mišiće, učvršćuje tijelo, povećava fleksibilnost, skida suvišne kilograme i povećava razinu energije. Ujedno jačaju samopouzdanje i ženama pružaju nov osjećaj za doživljaj vlastitog tijela.
Latino aerobic (treći tjedan u mjesecu)- Neovisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, imate li bilo kakvog ili pak nikakvog iskustva u plesu ovaj sat svatko može pratiti. Kombinacija aerobica i latino ritmova koji se lako slijede i tako se stvara dinamičan program tjelovježbe

Funky aerobic (četvrti tjedan u mjesecu)- Ako voliš ples i muziku upoznaj svoje tijelo i njegove mogućnosti na potpuno novi način, povećaj samopouzdanje i zapleši . Kombinacija dance i hip hop koraka sa aerobik koracima, namijenjena je svima, kao i onima koji se nikada nisu bavili plesom, jer se bazira na osnovama plesačke tehnike i koraka koji se na satu izgrađuju postepeno.

AERO-WORKOUT- sat sastavljen od aerobnih vježbi koje označavaju kondicioni dio treninga i od vježbi snage i izdržljivosti. U ovom programu se kombiniraju svi aerobni programi: Hi-Lo, Body Sculpt, Total Body Toning, New Body, Conditioning, BTLS.... Program se izmjenjuje iz sata u sat što omogućuje ravnomjerno korištenje cijele muskulature I djelovanje na više funkcionalnih I motoričkih sposobnosti. Koreografije su umjereno zahtjevne, a intenzitet rada viši. Sat završava ciljanim vježbama snage za mišiće trupa nakon kojih slijede vježbe istezanja i opuštanja


07.08.2010. u 13:18 • 0 KomentaraPrint#

Raspored sati: Gradski bazeni Osijek (od 01.09.2010.)

JUTARNJI TERMINI:
UTORAK, ČETVRTAK
08-09- Body & mind workout ( Dunja )

SRIJEDA
09,15-10- Aquaaerobic ( Dunja )



POPODNEVNI I VEČERNJI TERMINI
PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK :
18-19 Basic pilates ( Dunja )
19-20 Power pilates ( Dunja )
20-21 Aeroworkout ( Wilma )

UTORAK, ČETVRTAK:
18-19 Rekreativni aerobox mix-ograničen broj polaznika ( Dunja )
19-20 Step aerobic ( Dunja )
20-21 Pilates ( Wilma )



NOVO! PETAK 21-22 DANCE AEROBIC (svaki petak nešto drugo:trbušni ples, s moves, latin aerobic, funky aerobic)

07.08.2010. u 11:47 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (4)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (5)

Opis bloga

rekreacija

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr